Tijdelijke expositie ‘Gispen, What’s in a Name’

Welk product zou er horen bij de naam de Mug?

De veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat voorop. In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus  zal ook de Gispen expositie in ieder geval gesloten zijn tot en met 1 juni 2020. Na deze datum wordt de situatie opnieuw bekeken.

 

Op zaterdag 14 maart opent de tijdelijke expositie ‘Gispen, what’s in a name’. In de Gispen showroom Den Haag kunt u unieke objecten en foto’s bekijken uit de verzameling van de Stichting Gispen Collectie. Deze objecten hebben allemaal een speciale naamhistorie.

 

Gispen, het bedrijf dat groot geworden is met strak en functioneel meubilair zoals stalen buismeubelen en glazen bol-lampen, heeft niet bepaald een uitstraling waarin bijnamen passen. Toch is dat wel zo. Al vanaf het begin in de jaren ’20 via de jaren vijftig tot heden, zijn er altijd producten geweest die uitnodigden tot een andere naam dan een cijfercombinatie. 

 

De expositie laat de ontwikkeling van de namen en bijnamen in de loop van ruim een eeuw zien aan de hand van meubelen, lampen en foto’s. Laat u verrassen door producten als de Spinnenkop, de Mug, de Korporaal en de Dukdalf, om er maar een paar te noemen.

 

Openingstijden

De expositie is te zien via de etalages van de showroom.

Elke zaterdag kunt u van 13.00-17.00 gratis naar binnen lopen om alles van dichtbij te bekijken.

 

Gispen showroom, Prins Clauslaan 9-11, 2595 AJ Den Haag

14 maart tot en met 16 mei 2020

Gratis toegankelijk op zaterdagen 13.00-17.00 uur.

 

 

‘Gispen, What’s in a Name’ is een initiatief van de Stichting Gispen Collectie in samenwerking met Gispen. Met dank aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Weeshuismuseum, de gemeente Hilversum, het Nieuwe Instituut.

 

 

Latest posts

loader