Triennial stoelenserie op OBJECT Rotterdam

In het weekend van 9 tot en met 11 februari vindt een nieuwe editie van OBJECT Rotterdam plaats. De designbeurs strijkt dit jaar neer in het HAKA-gebouw, met een mix van gevestigde namen, jonge ontwerpers en aanstormend talent. Er doen ruim 150 designers mee aan het evenement.

Bij de presentatie van designstudio Bernotat&Co staat de circulaire & modulaire Triennial stoelenserie van Gispen centraal. 

De Triennial stoel (Classic) maakt sinds 2009 onderdeel uit van de collectie van Gispen en staat bekend om het grote zitcomfort. Het karakteristieke ontwerp is nu uitgebreid naar een modulaire stoelenserie. Het meest opvallende kenmerk van Triennial is de kuip die bestaat uit twee gestoffeerde delen. Het ‘losse’ kussen in de rug sluit perfect aan op de zitting. Door naar eigen smaak kleuren en stoffen te combineren, krijgt de stoel een persoonlijk tintje.

Tevens showt het designduo de collectie Radiolaria lampen, gemaakt van 3D gehaakt textiel. Als de lampen uit zijn, ontstaat een bijzonder glow-in-the-dark effect.Verschillende ontwerpdisciplines

Bij OBJECT Rotterdam zijn verschillende ontwerpdisciplines vertegenwoordigd, van meubels en mode tot architectuur. Directeur en curator Anne van der Zwaag wist een aantal bijzondere samenwerkingen naar het HAKA-gebouw te halen.

En er is werk te zien van afstudeerders van onder meer de Design Academy Eindhoven en de Rietveld Academie in Amsterdam. 

Een kaartje voor OBJECT biedt ook toegang tot de Euromast, waar behalve het uitzicht over de stad een installatie beeldend kunstenaar Christie van der Haak te bewonderen is. Ook kunnen verschillende ontwerpbureaus als Studio Roosegaarde, Wieki Somers en Richard Hutten worden bezocht.


Bezoek de site van OBJECT voor meer informatie.


Triennial stoelenserie

 

 

Latest posts

loader