Workshop INSIDEINSIDE: Duurzaam interieur meetbaar

De aandacht voor duurzaamheid groeit, steeds meer klanten vragen om een duurzaam interieur. Maar hoe weet je nou hoe gezond en milieuvriendelijke een interieur is? Er zijn voor het interieur nog weinig regels en wetten. En waar vindt men informatie over de diverse producten?

 

Daarom initiëren Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors INSIDE/INSIDE: hét centrale online platform waar objectief inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. Gebruikers kunnen er duurzame interieurproducten- en materialen selecteren, detailinformatie lezen én betrouwbare data over de milieu- en gezondheidsimpact opzoeken en vergelijken. Leveranciers en producenten kunnen hun materialen en producten aan dit platform toevoegen nadat ze de milieu impact hebben berekend door middel van een Levenscyclusanalyse (LCA).

 

Founding partners

Om het platform te ontwikkelen en te onderhouden hebben koplopers Gispen, Baars & Bloemhoff, DSM, Green Furniture Circle, Interface, en Maiburg zich aangesloten als founding partner.

De partners gaan met hun kennis over de materialen, producten en hun toepassing, de opzet van de methodiek van cruciale input voorzien en spelen een belangrijke rol bij de verdere ontwikkeling van dit kennisplatform.

 

Programma en aanmelden

Loopt u voorop als het gaat om duurzaamheid of heeft u duurzame ambities? Kom dan naar de workshop ‘Duurzaam interieur meetbaar’ op dinsdag 8 mei 2018 in Rotterdam.
Tijdens de gratis workshop zal Odette Ex (Oprichter Ex Interiors) een algemene uitleg geven over INSIDE/INSIDE, de opzet en uw mogelijke aandeel hierin. Vervolgens gaat Mantijn van Leeuwen (directeur NIBE) inhoudelijk in op de toegepaste beoordelingsmethodiek (gezondheid, circulariteit en milieu). Via u een ‘’spoedcursus’’ in het maken van een Levenscyclusanalyse (LCA), leert u hoe u de milieueffecten of CO2-footprint van de gehele levenscyclus van uw product in kaart kunt brengen.

 

Datum: dinsdag, 8 mei, 2018 - 15:00 tot 17:00 uur
Locatie: Broeinest Rotterdam
Adres: Zomerhofstraat 71, 3032 CK, Rotterdam

 

Inschrijven

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Inschrijven

 

Doelgroep: Leveranciers en producenten uit interieurbranche met duurzame ambities

Latest posts

loader