'Een thuisgevoel voor medewerkers, bezoekers én bewoners'

'Een thuisgevoel voor medewerkers, bezoekers én bewoners'

Huis der Provincie Gelderland

Op 20 september 2017 verzorgde Koning Willem-Alexander de formele opening van het nieuwe Huis der Provincie van Gelderland. Een compleet gerenoveerd gebouw, met daaraan verbonden een nieuwbouwpand. Qua uitstraling en ontwerp één geheel. Gispen verzorgde de totale inrichting, met zowel nieuw als slim hergebruikt meubilair. Voorop stond: creëer een transparante en uitnodigende plek waar iedereen zich thuis voelt.

Lange geschiedenis samen

De band tussen het Huis der Provincie Gelderland en Gispen voert ver terug in de tijd. Al voor de oorlog, in 1924, ontwierp Gispen een deel van het interieur van het toenmalige provinciehuis. Van maatwerklampen tot een Gouverneurszetel. Door bombardementen zijn helaas veel unieke stukken verloren gegaan, maar ook na de oorlog droeg Gispen bij aan de (her)inrichting. Ook nu weer, bij de huidige vernieuwingsslag. Geleid door consortium iDNova; een samenwerkingsverband van meerdere disciplines – van stedenbouwkundige en aannemer tot landschaps- en interieurarchitect. De nieuwe inrichting is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen OTH architecten en Gispen.Hoe creëer je een thuisgevoel?

Opdrachtgever en Programmamanager Simone Balhuizen: ‘Een transparant en open gebouw dat uitnodigend is. Precies zoals wij onze organisatie willen zien. Hoe geef je dat vorm in de inrichting? Een belangrijke doelstelling voor ons was de overgang naar open werklandschappen; een omgeving waarin mensen elkaar makkelijk ontmoeten en kunnen samenwerken, met daarnaast ook ruimte voor de nodige concentratie. We hebben al her en der geoefend met ‘het Gelderse werken’, zoals wij dat noemen. Nu wilden we het oude gebouw echt naar de 21e eeuw tillen. Aangevuld met een deel nieuwbouw, dankzij verbindingsbruggen één geheel.’Open werklandschappen bieden veel keuze

Gispen vertaalde het interieurontwerp van OTH architecten naar een passende en stijlvolle inrichting. Van entree tot vergadercentrum. Van bedrijfsrestaurant en trainingsruimtes tot en met de werkplekken. Er zijn diverse typen werkplekken: open werkplekken, stilteruimtes, vergader- en ontmoetingsplekken voor projectteams. De functie van een ruimte is direct af te lezen aan de inrichting. Het Gispen Cubic 50 bureau komt regelmatig terug, samen met de comfortabele en ergonomische Zinn bureaustoel. Voor vergaderen koos men voor de Vitra Softshell Stoel. Naast stoelen, bureaus en kasten leverde Gispen ook whiteboards en kapstokken. Interieurbouwer Gielissen verzorgde op diverse plekken maatwerk, van balies tot vergadertafels.

Niet afdanken, maar hergebruiken

Gispen zorgde voor de revitalisatie en technische update van 750 stuks bestaande werkplekken van Alliander. Deze zijn ter plekke zoveel mogelijk samengevoegd tot duowerkplekken met optimaal kabelmanagement. Werkbladen zijn vervangen door nieuwe bladen. Oude werkbladen hebben we toegepast als tussenscherm tussen de werkplekken, of hergebruikt in afsluitbare lockerkasten. Van de stoelen zijn diverse onderdelen eenvoudig te vernieuwen. Ook de verlichting wordt circulair geleverd. Het meubilair wordt op termijn waar nodig hersteld, vervangen, teruggenomen en zoveel mogelijk hergebruikt.

 

Garantie

Om een circulaire werkwijze te garanderen, blijft Gispen verantwoordelijk voor de retourname van de geleverde producten. Voor onze eigen producten verzorgen we zelf een circulair nieuw gebruik. Voor de producten van partners verzorgen we ketenregie.

Fotografie: Chris van Koeverden

Producten gezien in dit project

Meer lezen over circulaire economie

loader