Concrete resultaten op weg naar een circulair businessmodel

Concrete resultaten op weg naar een circulair businessmodel

Duurzaamheidsverslag

Gispen publiceert als enige Nederlandse projectinrichter een jaarverslag over de in 2019 behaalde resultaten en initiatieven op het gebied van circulair ondernemen. We willen een substantiële bijdrage leveren aan de houdbaarheid van de wereld waarin we leven. Daarom werkt Gispen toe naar een volledig circulair businessmodel. In 2019 hebben we concrete stappen gezet in de transitie daar naartoe, samen met onze opdrachtgevers. Het duurzaamheidsverslag 2019 brengt de resultaten overzichtelijk in beeld.

 

Doel: volledig circulair in 2025

Zowel intern als extern streeft Gispen naar een verandering die past bij de ontwikkeling van ons bedrijf én de maatschappij waarin wij werken en leven. Enkele jaren geleden hebben we een leidraad opgesteld voor onze ambities in duurzaam ondernemen: ‘Gispen circulair 2025’. Op weg daar naartoe hebben we ook in 2019 flinke stappen gezet.

 

Focusgebieden en highlights

Om onze circulaire ambities te bereiken, richt Gispen zich op vijf focusgebieden:

• Afval elimineren

• Cirkels sluiten

• Betrokkenheid creëren

• Circulaire businessmodellen ontwikkelen

• Innovatief leiderschap tonen

 

Onderhoud bestaand meubilair

 

Enkele highlights van 2019:

• Revitalisatie van meer dan 5.000 producten

• 12 nieuwe contracten, waarbij organisaties bewust voor Gispen kozen om hun inrichting (deels) in te vullen met gerevitaliseerde producten.

• 10.000 kg afvalplastic gerecycled voor de productie van Sett CE bank. De bank die in 2019 werd bekroond met de Dutch Design Award.

• Introductie Furniture as a Service (FaaS).

• Erkenning van diverse partnerships en toelating op holdingniveau tot de CE100 – de top 100 van organisaties die hun kennis over de circulaire economie met elkaar delen.

Samen impact maken

Enkele voorbeelden van circulaire samenwerkingen:

 

Gispen mocht Triodos Bank, de duurzaamste bank van Nederland, inrichten met slim hergebruik van bestaande producten en met nieuwe duurzame producten. Voor de Nederlandse Spoorwegen hebben we 1 op de 5 producten gerefurbished. ABN AMRO GREEN maakt voor de inrichting van haar bankshops gebruik van een circulaire producten pool. En Gemeente Apeldoorn nam overbodige kasten van Rabobank over.

 

Benieuwd naar alle resultaten en initiatieven van Gispen in 2019 op het gebied van circulair ondernemen?

 

Lees dan het volledige jaarverslag:

Duurzaamheidsverslag Gispen 2019

Toenemende vraag naar hergebruik

Onze ambities zijn niet langer alleen onze droom. Steeds meer opdrachtgevers geven aan dat ze naast design en functionaliteit, duurzaamheid en circulariteit belangrijk vinden voor de inrichting van hun werkomgeving. We zien een toenemende vraag naar hergebruik van bestaand meubilair. Dat juichen we toe, want alleen sámen kun je echt impact maken. Elke circulaire opdracht zien we dan ook als een cadeau. We zijn er trots op en dankbaar voor dat we in 2019 samen met opdrachtgevers verder vorm hebben kunnen geven aan onze transitie naar een circulair businessmodel.

Maurits van Berckel Commercieel Directeur Gispen Nederland

Contact me

* Required Fields

loader